Wie zijn wij?

p1030592-2Ik ben Thomas Volman.  Van jongs af aan heb ik de ervaring dat er in stilte een grote rijkdom te vinden is. Een rijkdom die snel verloren kan gaan in de hectiek van alledag.

Ik werk mee aan het Stiltehuis omdat ik het belangrijk vind dat er een plek is voor jonge mensen die speciaal ingericht is voor stilte en bezinning.  Ik beschouw dit als wezenlijke aspecten van het leven. Ik vind het dan ook ontzettend mooi om te merken hoezeer een verblijf in het stiltehuis mensen goed kan doen.  Zelf probeer ik al lange tijd eenvoudig en bewust te leven, ik heb ook meegewerkt aan een boek over dit onderwerp. 

 

 

fotos-voor-website-006_1Ik ben Annelieke van den Bergh. Geboren in 1982.

Ik ben graag in de natuur, hou van bezig zijn in de moestuin, fietsen en mooie contacten met mensen. Daarnaast werk ik parttime als muziektherapeute in de psychiatrie.

Stilte en rust zijn voor mij heel belangrijk om me fijn te voelen. Het helpt me bij mezelf te blijven en te voorkomen dat ik meegezogen word door alledaagse dingen; indrukken, dingen die (lijken te) ‘moeten’, sociale prikkels en worstelingen met tijd. Ik heb de indruk dat nogal wat andere mensen ook zoekende zijn op dit vlak.

Ik vind het heel waardevol om mensen te ontvangen in het Stiltehuis en hen hiermee te mogelijkheid te bieden zelf te ondervinden wat stilte, rust en ruimte voor hen kan betekenen.

 

 

jacquesscholteIk ben Jacques Scholte. Geboren in 1944 en sinds 1964 lid van de Fraters Maristen.

In het voormalig internaat de Westerhelling ben ik als groepswerker en directeur werkzaam geweest. De laatste jaren heb ik bestuursfuncties bekleed.

De fraters Maristen willen jonge mensen gelegenheid geven om in hun huis momenten van stilte, rust en bezinning te beleven. De woorden die Maristen gaande houden zijn “Aandachtig Aanwezig”. Ze zijn een bron voor mij om in mijn leven alle aandacht te schenken aan mensen, werk en andere bezigheden. Het zijn woorden die me uitnodigen om heel geconcentreerd te leven. Meedoen in het Stiltehuis en bij andere projecten en activiteiten van het Leerhuis is een manier om aan deze bezieling vorm te geven.