Veelgestelde vragen

“Ik zou graag op een reservelijst willen komen, is dat mogelijk?”

We werken niet meer met een reservelijst. Dat bleek in de praktijk niet handig. Wat je het beste kunt doen, is om voor een verblijf op de website te kijken bij de data. Als er een afmelding is en dus een plek vrij komt, zetten we het er direct neer.

“Ik val buiten de leeftijdsgroep van 18 tot en met 35 jaar. Mag ik toch komen?”                                                                            

Nee, helaas. De fraters Maristen, van wie het Stiltehuis is, zetten zich al hun hele traditie in voor de vorming van jonge mensen. Vandaar dat er ook bij het stiltehuis leeftijdsgrenzen worden gehanteerd. Daarnaast merken we dat mensen in deze leeftijdsgroep vaak met dezelfde (levens-)vragen bezig zijn. Omdat er ook momenten van mondelinge uitwisseling zijn, zien wij het als een meerwaarde als mensen aansluiting vinden bij elkaar.

Daarbij vinden we het belangrijk een plek te creëren die speciaal voor jongeren is. Voor zover wij weten is die er namelijk niet in deze vorm. Dit kan de drempel verlagen en voor herkenning zorgen bij jonge mensen.

Er zijn ook andere plekken waar een verblijf in een sfeer van stilte mogelijk is. Neem eens een kijkje op www.retraite.startpagina.nl.

”Ik ben vegetarier, is dat een probleem?”            

In het stiltehuis wordt vegetarisch gekookt, dus dat is geen enkel probleem.

”Ik heb een voedselallergie, is het mogelijk daar rekening mee te houden?”            

We kunnen in beperkte mate rekening houden met speciale diëten. Neem contact op om te overleggen wat de mogelijkheden zijn.